Gemeentehuis Zevenaar PV installatie opgeleverd

https://solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie/i10792/300-van-600-kilowattpiek-hanergy-zonnepanelen-op-gemeentehuis-zevenaar-geplaatst

http://www.gelderlander.nl/gemeenten/eerste-1300-zonnepanelen-op-gemeentehuis-van-zevenaar-1.5709459

PERSBERICHT
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zevenaar, 9 februari 2016
Gemeentehuis Zevenaar - eerste 300 KWp zonnestroom geïnstalleerd
Op het gemeentehuis van Zevenaar, de voormalige BAT fabriek, is door het eerste deel van de zonnestroominstallatie opgeleverd. Half 2016 wordt het tweede deel van de in totaal 600KWp dunne film zonnepanelen op het monumentale gebouw geïnstalleerd. In totaal zal de installatie zo’n 300 ton CO2-uitstoot per jaar reduceren. Het project is uitgevoerd door Sun Projects, met Hanergy’s MiaSolé zonnepanelen.

Zevenaar zet in op duurzaamheid
Het gemeentehuis van Zevenaar is sinds juni 2015 gevestigd in de voormalige British American Tobacco-fabriek. Wethouder Tienke van de Werf van gemeente Zevenaar: “De gemeente Zevenaar heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Duurzaamheid is voor iedereen belangrijk, voor de gemeente, de stad, de dorpen, de bedrijven en inwoners. Ook de komende jaren zet Zevenaar in op energieopwekking en energiebesparing. Op het dak van Hal 12, waar de publieksbalies zijn gevestigd, heeft de gemeente zonnepanelen voor eigen gebruik geplaatst. Ook wordt op het dak ruimte beschikbaar gesteld voor panelen die inwoners kunnen gebruiken. Dat kan interessant zijn, bijvoorbeeld als inwoners geen ruimte of geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Zo werken we samen met onze inwoners aan een groene toekomst.”

Prachtige combinatie
Het project is uitgevoerd door Sun Projects, in samenwerking met Energie van Hollandsche bodem. De dunne film zonnepanelen komen van fabrikant Hanergy.  
Hans Lambrechts van Sun Projects: ”Mooi dat we op deze wijze samen met Hanergy het verduurzamen van een prachtig monument kunnen combineren met de duurzaamheidsdoelstellingen van de Gemeente Zevenaar. En Energie van Hollandsche bodem maakt zo tevens zonnepanelen mogelijk voor inwoners en bedrijven van Zevenaar die geen ruimte op eigen dak of geen geschikt dak hebben”.

Noot voor de redactie: voor meer informatie en/of aanvullend beeldmateriaal, neem contact op met Hanergy Thin Film Power Europe, Fedor Swart, 020-6753588 / f.swart@hanergy.eu / www.hanergy.eu

Sun Projects
Sunprojects is gespecialiseerd in turn key zonnepanelen installaties voor bedrijven en instellingen. Sinds 2005 plaatsen wij PV installaties met de hoogst mogelijke ROI op daken van bedrijven, scholen, fabriekshallen, stadions maar ook op de grond (zonneweides). In totaal hebben we meer dan 100 MW zonnepanelen installaties gebouwd in Nederland en België.

Hanergy
Hanergy is producent van CIGS dunne film zonnepanelen. Opgericht in 1994, begonnen in waterkrachtcentrales en later ook windkracht, is Hanergy ondertussen uitgegroeid tot een van de grootste en vooruitstrevendste renewable energy producenten van de wereld. Met haar merken Solibro (Duitsland), MiaSole (USA) en Global Solar (USA) biedt Hanergy in Nederland een unieke, brede portfolio aan dunne film solar oplossingen, variërend van glas-glas tot flexibel tot transparant.